Με mail την Παρασκευή μεσημέρι γονείς (και εκπαιδευτικοί) παιδιών που θα πάνε πρώτη φορά στα προνήπια ενημερωθήκαμε τα εξής:

  • Επειδή η καμπάνια του εμβολιασμού στην Ελλάδα απέτυχε, αναγκάζουν τα προνήπια, παιδιά, 3.5 ετών, να φοράνε μάσκες, παρόλο που ο ΠΟΥ είναι ενάντια στη χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 5. Μάλλον δεν είναι αρκετά τρομακτικό το να πας για πρώτη φορά σε σχολείο, είπαν να βάλουν μάσκες να το κάνουμε λίγο θρίλερ.

  • Καταργείται η περίοδος προσαρμογής. Η ομαλή μετάβαση με την παρουσία γονέων και τη σταδιακή (λίγες ώρες για δύο εβδομάδες) προετοιμασία του παιδιού θα αντικατασταθεί με το τα αφήνετε στην πόρτα στις 8.15 και φεύγετε. Δε θέλω κλάματα και τέτοια, έτσι είναι η ζωή. Ά, και θα φέρουμε και έναν τύπο με μαύρα να τους πετάει νερό ψάλλοντας κάτι ακαταλαβίστικα στα παιδιά σας που πρέπει να κάθονται και προσοχή.

  • Φέρτε χαρτί υγείας, κόλλες Α4, μπογιές και μαρκαδόρους, τα λεφτά για την παιδεία, τα φάγαμε.

  • Κτήρια δεν έχουμε, κάναμε κάτι προκάτ γιατί είχαμε μόνο 3 χρόνια να ετοιμαστούμε.

Δε θέλω το παιδί μας να μείνει για πάντα στη γυάλα του σπιτιού μας, θέλω να παίξει να γελάσει, να κάνει φίλους και ας πληγωθεί. Δεν είναι ανάγκη όμως να μάθει με το καλημέρα πόσο σκατά έχουμε κάνει αυτόν τον κόσμο.

Καλωσόρισες γιε μου στη μηχανή.

Ας είναι η γενιά σου αυτή που θα δώσει τη χαριστική βολή στην ασχήμια.

Καλή σχολική χρονιά