"Μετά από έλεγχο των στοιχείων σας δεν ανήκετε στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο", αυτό το μήνυμα θα με στοιχειώνει για καιρό.

Αρχικά δοκίμαζα το πρώτο διάστημα που άνοιξαν οι "ομάδες αυξημένου κινδύνου". J45 ΧΑΠ έγραφε στον πίνακα με τα νοσήματα, J45 ΧΑΠ και ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας μου. Όχι, η πλατφόρμα, μουλάρωσε. Δε στο δίνω το εμβόλιο. Έγραψα και ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, στέλνοντάς ένσταση, που φυσικά κανείς δεν απάντησε. Μάταια και η γιατρός μου προσπαθούσε. Απλά δεν το άνοιξαν ποτέ για τους ασθματικούς.

Μετά ήρθε η ηλικιακή σειρά μου. Θα άνοιγε ούτως ή άλλως αλλά ... άκυρο ψαρά. Όσοι ξεκινήσαμε να τρώμε φοφίκο, ακούγοντάς τιρινίνι το 87, μας...πηδήξανε. Πρώτα οι 30 -39 και μετά οι 40 -49!!!

Εντάξει, είπα, astrazeneca τους δίνουν, επομένως για εμάς σίγουρα θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια αμέσως μετά. Το ανακοινώσανε άλλωστε.

Λίγες μέρες μετά μου ήρθε το ταμπλάς.... θα ανοίξει επιτέλους για εμάς, αλλά... μόνο astrazeneca. Ο κύκλος της χαμένης λογικής.....

Το πρωί πήγα τη νεότερη σύντροφό μου να κάνει το phizer, είναι εκπαιδευτικός.

Είδα να μπαινοβγαίνουν στρατιωτικοί και αστυνομικοί. Εγώ έμεινα να αναρωτιέμαι τι έκανα στραβά στη ζωή μου που σπούδασα το ζώον.

Τώρα είμαι ακόμα στο πληκτρολόγιο. Μίλησα με τη γιατρό μου και το αποφασίσαμε, θα κάνω το astrazeneca. Στις 6.58μμ το ίδιο μύνημα, ξανά και ξανά.

Θα ανοίξει ή θα ξεκινήσει μια καινούργια περιπέτειά;

update 1: Άνοιξε και με έστειλε, ... τι ειρωνεία, εκεί που έκανα τη θητεία μου, στη Σταυρούπολη Ξάνθης.

update 2 (29/04/2021): εμβολιάστηκα :)