Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο η Ελλάδα είναι ήδη κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε και του Ε.Ο.Χ., ενώ παράλληλα παρατηρείται [κάμψη στους εμβολιασμούς] (https://www.skai.gr/news/ygeia/epistimones-se-skai-anisyxia-gia-epivradynsi-emvoliasmon-ti-na-proseksoun-oi-egkyes) /!\ .

Καθώς λοιπόν το πράγμα δείχνει να πατώνει, σήμερα το πρωί διάβασα ότι η κυβέρνηση θα προσλάβει επικοινωνιολόγους για να προωθήσουν τα εμβόλια.

Έτσι, οι κυβερνητικοί λημοξιολόγοι λένε να δοθούν μπόνους στους εμβολιασμένους, ενώ υπάρχουν και οι "σκληροί", που λένε να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί.

Είναι τόσο σίγουροι για την αποτυχία τους, που ήδη μας προετοιμάζουν για το 4ο κύμα τον Σεπτέμβριο. Από χθες το θέμα παίζει παντού: στα ΝΕΑ, στο CNN, στον ΣΚΑΙ /!\ , στο Πρώτο Θέμα, στη Καθημερινή και γενικά όπου η λίστα Πέτσα έδωσε ψωμάκι.

Καθώς η αποτυχία στον τουρισμό, μετά και τον νέο αποκλεισμό της Ελλάδας από τους ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς της Βρετανίας, ήρθε πίσω και πάλι η καραμέλα της ατομικής ευθύνης. Εσείς θα φταίτε, που θα πατώσετε μας είπε ο Γεωργιάδης.

Επειδή θα πάλι τα ρίξουν στους απείθαρχους Έλληνες, πρέπει να θυμηθούμε ότι σε αντίθεση με πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα πριν λίγους μήνες είχε από τα πιο υψηλά ποσοστά της Ευρώπης στην αποδοχή των εμβολιασμών, 82% μας έδινε στα τέλη του Μάρτη το ΣΚΑΙ /!\ (εντάξει τα γκάλοπ του ΣΚΑΙ είναι παντελώς αναξιόπιστα). Επίσης, την ώρα που το αντιεμβολιαστικό κίνημα έκανε πορείες σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα περιορίστηκε σε μερικούς απομονωμένους κύκλους ακροδεξιών και θρησκόληπτων.

Τα λάθος μηνύματα, τα τραγικά σφάλματα, όπως η αμίμητη βλακεία του ακαταδίωκτου της επιτροπής, το χαοτικό ανοιγόκλειμα των σχολείων, η αποτυχία των rapid test κ.τλ. έβαλαν αμφιβολίες στον κόσμο που τις εκμεταλλευτήκαν όσοι θέλουν να πουλήσουν σκοτεινή προπαγάνδα.

Ακόμα περισσότερη φτώχεια, σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση θα οδηγήσει την κυβέρνησή σε ακόμα πιο ακραία μέτρα και συντηρητική ρητορική.

Όσες όμως συζητήσεις για τρίχες και κώλους και αν κάνουν, όσους μετανάστες και αν βασανίσουν, και όσες γκλοπιές και να ρίξουν στους φοιτητές, η ξεφτίλα και η αποτυχία της κυβέρνησης δεν κρύβεται.